Vilken härlig dag....

Dagen började med en tur ut till Store Mosse. Idag var det bara jag o Lena som kom iväg, de andra hade annat för sig, såna där saker som trädgårdsarbete o annat krafs. Men efter att inte varit ute i friska luften så kände vi båda att det var nödvändigt med en promenad... Jag ljuger inte om jag säger att jag max under tiden 9,30 - 21,00 var inomhus max 10 minuter på hela dagen.

Promenaden tog i vanlig ordning 3 timmar att genomföra, och avslutades med en ostmacka o lite kaffe. Det är så underbart härligt ute på mossen. På vägen hem fyllde jag bensindunken med bensin för att genast sätta igång gräsklipparen o ta tag i den alldeles för vildvuxna gräsmattan. En buske har klippts ner och skottkärran som stått sen i höstas tömdes och rengjordes. Bilen spolades av (vilket inte alls märktes när den torkat igen), altanen har dammsugits och möblerna har flyttats ut till uteplatsen. Så mycket stillasittande har det inte blivit heller.

Mamma o Peter kom o tog en kopp kaffe o tjatade lite. Peter verkade vara ganska pigg trots att han inte är det. Han hade lite svårt att höra allt vi sa eftersom vanan att sätta sig på rätt stol inte riktigt infunnit sig ännu efter bara några dagars dövhet. Han satt givetvis med det döva örat mot oss och fick vända på huvudet hela tiden...

Lena kom bort en runda för att vi skulle gå på valborgsfirande på Grönelund. Efter en kvart där så gick vi hem o tog en kopp te istället. Dels för att det verkade bli försenat, och med facit i hand så märkte vi snart att det inte började förrens halv nio istället för sju som de annonserat om. Hemifrån kunde vi flera gånger höra hur de bad folket om ursäkt för dröjsmålet. När de väl kom igång igen så hörde vi hur det sjöngs några sånger, o sen tackade de för sig. Det tog ca 20 minuter... Hur dålig planering var inte det???

När grannen tände sin grill fick vi ett ryck att det skulle vara smaskigt att grilla lite, så snabbt ner till hemköp för inköp av nåt grillbart. Tog ett tag innan vi fick ordentlig fyr på grillen. Ett av få tillfällen då man känner att en karl skulle vara mer än välkommen hemma... Men till slut gick det och en mycket god grilltallrik intogs.

Tröttheten är nu total, klarar knappt att hålla ögonen öppna. Så alldeles alldeles strax så ska jag ta med mina små killar o sova, och inga klockor ska ställas inför morgondagen. Ska sova så länge jag bara kan för att sen ge mig ut i trädgården o rensa mina land...

Söndagsslapp...

Kebabrullen i fredags var fantastiskt god... Ville verkligen inte att den skulle ta slut. Men sen fick jag känna av efterdyningarna av den... Magen mullrade resten av kvällen o sömnen på natten blev avbruten ett par gånger. Har inte riktigt bestämt mig för om jag tyckte det var värt det???

Igår var vi o dansade hela dagen. Lärde oss fyra Nya/gamla danser och dansade en hel del... iallafall de fem första timmarna. Slutet var däremot sämre tyvärr, men tyvärr är det ju svårt att spela musik så att alla får dansa hela tiden, o oturen gjorde att jag kunde allt i början o inget i slutet... Förutom någon enstaka dans. Det var iallafall väldigt trevligt och god mat serverades. Fick med mig en påse pastasallad hem så jag klarar mig nån dag.

Kvällen spenderades med en skål popcorn o en kopp te o soffan tillsammans med killarna. Ångrade inte en stund att jag inte valde att följa med på vinkvällen. Det hade säkert varit jättetrevligt vilken kväll som helst, men efter 8 timmar musik o prat så är det rätt skönt att komma hem till tystnaden och bara vila fötterna.

Idag skulle mamma o Peter komma, tyvärr blev det inställt då de fick spendera natten på akuten. Peter mådde inte riktigt bra. Min erfarenhet av honom säger att om han åkt till akuten så ÄR han sjuk. Sist trodde inte läkarna att han skulle överleva kvällen och jag fick köra mamma till Linköping för att hon kanske skulle hinna säga hejdå... När vi kom dit hade allt stabiliserats och han klarade den persen galant. Denna gången verkar det dock inte riktigt så allvarligt vad jag fattat det som. Har inte pratat med henne ännu och de skulle på återbesök idag. Men kan tänka att han är riktigt dålig iallafall.

Ställde in tipspromenaden eftersom de skulle komma så får väl se om Lena vaknar o vill följa med iallafall. Skulle behöva gå ut i trädgården o fixa, den växer igen för mig. Men himlen är grå o tråkig så trädgårdsarbete lockar knappt.

Ja, nåt ska jag väl lyckas fördriva dagen med iallafall, ikväll är det kursavslutning i Reftele... Sen är det inga kurser förrens till hösten o vi får ägna tiden att se till att hålla de danser vi har lärt oss vid liv istället....

Välplanerad måltid...

Om en stund är det dags att åka o köpa kebab.. Blev inbjuden på pizzakväll hos en kompis o tänkte att det kan väl vara gott. Men tänker efter lite o inser att pizza är jag inte det minsta sugen på. Dels kommer jag inte orka en hel, men antagligen ändå äta upp den, vilket kommer göra att jag kommer må dåligt efteråt. Dels så tycker jag att den är lite väl fet för min smak just nu. Så kebab får det bli. Då kommer vi till nästa problem, jag äter ju inte vilket kebabkött som helst heller... Det måste vara pressat nötkött och absolut inte de där överkryddade fettslamsorna som de flesta har. O för att få det köttet måste jag till vaggeryd... Mina vänner som vill ha pizza vill inte köpa den i Vaggeryd, för då är den ju kall när vi kommer tillbaka till hit. Så efter mycket planerande så får det bli inköp av mat på två stället idag.

För att det ändå inte ska bli alltför mycket mat o för många points har jag snålat lite extra idag. Frukost intogs ju som vanligt, mitt på dan blev det bara lite youghurt. Till middag pasta o stekta grönsaker, hade passat bättre med ris men helt okej att äta. Stekte bara färska champinjoner, lök o röd paprika, inga kryddor förutom några droppar kinesisk soja... Grönsakerna blev verkligen goda...

Vet att jag är lite dålig på att skriva, men det händer inte sådär jättemycket just nu. Bilen lagades i onsdags... igår började en annan lampa lysa... O nä, kan väl inte lämna in bilen för att dieseln är slut, men hade varit kul om lamporna kunde vara ständigt släckta istället. Tanka bilen är ju så jäkla tråkigt...

Imorgon blir det dans hela långa dagen, från 10-18 ska det dansas nostaligdanser i Bredaryd, eventuellt blir det lite vin efter det, men det är jag väldigt osäker på om jag orkar efter en sån dag. Nuförtiden dansar jag ju faktiskt mer än jag sitter... O även om jag inte tycker det är fel o sätta sig med ett glas vin o slappa efter en sådan dag så känner jag heller inget behov av det, dessutom tillsammans med massa andra människor... Alla jättetrevliga, så jag menar absolut inget illa, men det är rätt skönt efter en heldag med musik o dans att bara komma hem sätta sig i soffan, en kopp rykande varmt te o peta navelludd.... Men vi får se, jag packar väl som om jag ska stanna så bestämmer jag mig när vi åker förbi:-)


Hemmajobb...

Igår var vi då o testade Qigong... Vet inte riktigt än vad jag tycker om det, kändes bra i kroppen o jag antar det blir bättre när man lärt sig lite mer. Det gäller ju att vara fullt koncentrerad på sig själv och det är svårt när "fröken" står o säger vad man ska göra. Inget ont i det, det är ju nödvändigt för att lära sig. Men den ultimata effekten uteblir på nåt sätt... Hade också lite svårt att inte bryta ut i ett hysteriskt fnitter när vi skulle slå ut chi från kropparna i slutet... kändes lite som dagis när man leker den där sångleken, huvud, axlar, knä o tå, knä o tå.... Men jag höll mig o behövde inte skämmas. Ser fram emot nästa omgång som tyvärr dröjer två veckor då det är valborg nästa måndag.

Idag har jag suttit hemma o arbetat på eftermiddagen, de håller på att bona golven på jobbet o det medför en lukt jag o min ständigt täppta näsa inte riktigt klarar av. Den blir om möjligt ännu mer täppt. Men har fått massor gjort trots att telefonen ringt i ett. O även om det är lite tyst o tråkigt att sitta hemma med endast två katter som sällskap, så är det ju inte så dumt att kunna jobba i mysbyxor heller... Nån gång i bland går det ju bra att göra så..:-)

Har nu stängt ner jobbardatorn, ätit lite o väntar mest på att tiden ska gå så jag kan åka o dansa lite. Ikväll är sista gången på kursen för den här terminen så det blir väl lite fika också är planerat...

Nä, måste fixa ordning mig så jag är klar när Lena kommer...

Försökte verkligen....

Inför dagens tipspromenad så försökte jag verkligen läsa på så gott jag kunde, kollade upp de senaste nyheterna i expressen, både sport, nöje och aktuella händelser i världen. Räknade ut hur länge drottning Elisabeth suttit på tronen o vilka bandylag som vann guld. Men vad hjälper väl det när frågorna inte alls var vad jag hade pluggat in?? Visst handlade det om drottningar o sport, men inte det jag läst på:-( Ja, ja vi får ju en härlig promenad iallafall som avslutas med lite fika.

Har fixat till en köttfärsgratäng som jag tidigare lagt upp recept på, det blir några dagar nu när jag inte kommer ha någon tid att göra iordning mat, så jag kan lika gärna fixa till nåt som räcker ett tag. Imorgon ska vi testa qigong o se vad detta är för nåt. Alla säger ju att det ska vara så himla bra, dessutom ska det förbättra balansen o det skadar ju inte. Balans är ju nåt jag använder i dansen och det har jag många gånger märkt att den är inte den bästa egenskapen jag har.

Ute regnar det igen, hade varit ganska skönt att krypa upp i soffan under en filt o mysa resten av kvällen, men lite dans i reftele väntar o eftersom det är näst sista gången så vill jag inte missa den nya dansen vi ska lära oss. Så nu blir det snart lite mat i magen o sen dags att packa väskan o bege mig mot ytterligare några timmars motion...

Sovit bort dagen...

Som många lördagar tidigare så har även denna lördagen startats på Store Mosse. Idag var vi fyra glada tjejer som kom iväg. Promenaden såg för övrigt ut precis som den brukar, paus halvvägs o fika vid målet.O jag har fått en banan jag också, fast jag hade väl inte tid att se till att den kom med på bild eftersom jag måste springa från kameran o bara har 10 sekunder på mig att hitta en bra pose:-)

Hemma igen handlade jag, lyxade till det med en färdigrätt från findus. Tog en dusch, åt min mat o skulle sova en liten stund på soffan. Eftersom jag vet att jag somnar ordentligt ställde jag idag klockan för att inte hela eftermiddagen skulle försvinna. Men vad hjälper det, den är ju bara att stänga av o POFF så försvann snart två timmar till. Så som vanligt så har jag sovit tre timmar efter promenaden. Det gäller verkligen att inte ha nåt planerat efter promenaden, för den tar verkligen all energi ifrån mig.

Nu har jag bryggt lite kaffe och tagit mig ett päron. Får se om jag tar mig för något mer ikväll eller om jag fortsätter att slappa.


Bildjävlar

Dagen har känts ganska så fördjävlig faktiskt. Köpte för 1½ år sedan en nyare bil då jag var trött på alla reparationskostnader en gammal bil förde med sig. Visst räknar jag med att viss slitage kommer förekomma o att saker som lampor o bromsar o sånt kommer behöva bytas allteftersom. Var på Svenstigs idag o gjorde en felsökning på min bil då motorlampan lös. En av två tempgivare hade gått sönder, visst, ingen fara att köra ett tag, men vill det sig riktigt illa så pajar katalysatorn eftersom bilen inte får rätt mängd bränsle... Okej, då byter vi väl den då säger jag o tänker att det kan väl inte kosta så gräsligt många kronor... Det är ju bara en liten grej... 4 000:- fattigare blev jag där. Samtidigt passar han snällt på att informera mig om att nästa service kommer innebära byte av kamrem... Jaha.. "det blir lite dyrare än en vanlig service" fortsätter han... Okej, det är väl lika bra att ta reda på den sanningen också när vi ändå är igång... Skulle räkna med ungefär 15 000:-. Dessutom inser jag ju att även om mina däck är lagliga ett tag till så uppfyller de inte riktigt den ultimata säkerheten på vägen, o jag kör ju faktiskt varje dag till jobbet. Jag måste kunna känna mig säker på vägen. Hade varit annorlunda om jag jobbade här i Skillingaryd, då kan jag ju vara försiktigare o låta bilen stå regniga dagar, men nu går det inte så minst ett par tusen till om jag har tur o får tag i billiga däck som även är bra. Summa summarum = 21 000:- för en bil som egentligen inte är sönder det minsta, den är ju fullt körbar. Utan dessa pengar ska ut för att den inte ska gå sönder... Någonstans känns det som att jag lika gärna kunde ha en billigare, äldre bil som behövde lite reparationer ibland.... Men jag tycker om min bil o får väl snåla ett tag så det går ihop sig.... På nåt sätt gör det ju det.

I övrigt har det varit tråkigt väder de senaste dagarna, regn o rusk. Men det har inte hindrat oss från våra promenader. Varje dag går vi o nu har rundan utökats till 6 km. Idag var det dock nära att jag ställde in, det har regnat hela dagen konstant o suget att gå ut o bli dyngsur o kall var inte så stort. Men vi kom i väg o tur var det. Knappt nåt regn på hela vägen o till o med så solen försökte tränga sig fram emellanåt. Så nu sitter jag här o känner mig nöjd med mig själv. Magen har fått mat o kvällsteet är upphällt... kan det bli bättre???

Har försökt följa rättegången mot Behring Breivik så gott jag hinner. Måste ju i första hand jobba, men finns några minuter på lunch o nån minut när man väntar på att komma fram i nån telefonkö. Egentligen vet jag inte vad jag ska skriva om det. Han är en fruktansvärt tragisk människa som tror på något så starkt att han anser att det han gjort var nödvändigt. Han är inte sjuk på det sätt att han trots allt inser att det är en fruktansvärt tragisk händelse, det han har gjort anser han vara hemskt. Han säger sig lida med de anhöriga. Men han skulle göra det igen, för det var nödvändigt. Han trodde inte själv han skulle överleva när polisen kom o funderade själv på om han verkligen skulle klara av att leva med det han har gjort, han trodde inte att han skulle bli hyllad utan insåg att han kommer bli den mest hatade personen i Norge (sanningen är väl hela världen) Men istället för att skjuta sig själv så bestämde han sig för att stå för vad han har gjort. När man följer hans berättelse så skymtar det ändå fram en människa bakom denna fruktansvärt hemska person. Han har gjort nåt oförlåtligt o ska givetvis straffas för detta, o jag hoppas det blir länge o isolerat. Men samtidigt så kan jag tycka att han ska ha lite eloge för att han faktiskt står för vad han gjort. Att han inte som många andra som utför sånt här faktiskt tar sitt liv efteråt o kommer lindrigt undan. På frågan om varför han är så mekanisk när han berättar svarar han att det är det enda sättet att inte bryta ihop fullständigt. Jag tror han är ärlig när han beskriver de känslorna han har beskrivit, han har ju inte direkt ljugit om något annat, han vill inte bli klassad som sjuk för att få lindrigare straff som många andra faktiskt försöker. Han står för det han gjort, han säger sanningen o han tar sitt straff....

Jaja, det var en parantes o jag hoppas ni inte missförstår mig o vad jag tycker om honom... Fick lova min mamma att hon inte behövde vara orolig att jag kommer hem med honom om 21 år.... Han ska låsas in o förvaras. Men tycker det är starkt att stå för vad man gjort...

Nu ska jag lägga ögonen på Schenkenberg nån timme här... Imorgon blir det promenad igen, hörs efter det...

Utskrattad och hånad

Ni som känner mig vet att jag är rädd för fåglar. Det har blivit bättre med åren o jag vänder inte längre om ifall fågeln iallfall är död. Förr vågade jag inte ens gå förbi en död fågel bara så ni vet. I o med att jag skaffade katt har jag sakta varit tvungen att vänja mig att ta i dessa otäcka varelser. Nä, tar inte i dem med händerna, men har gått ifrån att hämta snöskyffeln till att iallafall använda spaden som är till kattlådan när jag ska plocka upp dem. Jag har till o med klarat av att ta mindre fåglar för att rädda livet på dem när de sitter i munnen på nån av katterna. (för övrigt ett mycket dumt ställe för en fågel att sätta sig på.) Jag tycker det är härligt att höra fåglarna sitta i träden o kvittra nu på vårkanten o av någon anledning tycker jag om att ta kort på dem. Men då stillasittandes fåglar, eller såna som inte flyger direkt över mitt huvud.

Men något jag inte klarar är stora mängder av större fåglar som oplanerat flyger runt huvudet på mig o dessutom hånfullt skrattar åt mig. Det jag nu pratar om är en åker jag är tvungen att gå förbi när jag går min lunchpromenad på jobbet. Den är inte brun av jord, den är inte grön av växande säd... Nä, den är vit o svart.. täckt av måsar o kajor... Pratar inte om en eller tio fåglar... det är hundratals av dem... O när jag så snällt försöker gå förbi o flertalet av dem helt plötsligt lyfter o börjar flyga över mig, då är jag inte katig längre kan jag säga. Den känslan är fruktansvärd. Kommer ju ingen stans heller. Så i fortsättningen håller jag mig till att gå 15 minuter vänder o gå samma väg tillbaka, då får jag min promenad och slipper passera denna åker...

O på tal om katt kan jag även berätta att jag igår morse fick frukost av diesel. Eller egentligen fick jag nog inte alls det, han var inte villig att släppa sitt byte o dela med sig, så jag förstår inte riktigt det där att de tar hem bytet för att visa upp hur duktiga de är. Vet inte exakt vad det var, men ca 15 cm stort exklusive svans, brun råttliknande sak. Eller musliknande är nog mer rätt, för råtta var det inte. Tog emot att ta ifrån honom den, han får så sällan nåt extra gott då han knappt gillar nåt jag ger honom, o när han för en gång skull fångat sig en ordentlig festmåltid så skulle man väl kunna unna honom den. Försökte verkligen, men klarade helt enkelt inte av att höra knakandet när han bet. Så tyvärr kissen, det djuret åkte i soporna illa kvickt. Vill du äta stanna ute tack...

Idag ska jag snart ta en promenad, blir en lite mindre och bara ner o handla lite. Ska dansa 14-23 ikväll så nåt behov av promenad för motionens skull har jag väl inte, det är mer för att få några minuters frisk luft som jag går.

Så idag kommer ni nog inte höra mycket mer ifrån mig såvida det inte händer nåt extra roligt att berätta om på promenaden:-)


Nyttigare idag

Nu är det sommar... Iallafall så är sommardäcken på. Även här kommer det snart en utgift, men den ska jag försöka spara på till nästa vårkant. När de bytte däck åt mig så varnade de för att mönstret snart är nere vid minimum. Jag håller tummarna att de klarar sig...

Efter jobbet har kvällspromenaden tagits, det tog emot massor... Var så fruktansvärt trött... När man får en känsla mitt på elljusspåret att man helst bara vill lägga sig ner o dra ett löv över sig o sova då är tröttheten enorm:-) Men som vanligt så finns inte en chans att hoppa av, vi drar med oss varandra jag o Lena. O väl hemkommen efteråt så känns det ju bara skönt att ha den avklarad. Ny promenad imorgon o då ska även lunchpromenaden tas. Det har varit dåligt med det den här veckan också. Men tro inte att jag börjat tröttna eller är på väg att ge upp. Nä, men kombinationen dåligt väder och lite annat att fixa med så har det passat att ta det lite lugnt.

Sitter just nu o halvkollar på Fråga Olle dokumentären... o jösses vilka konstiga människor det finns. Man kan ju undra om det är jag eller dom som inte är normala. För vem skulle inte bli upphetsad av att titta i en webbkamera på tjejer som kissar på sig, eller för den delen vara tjejen som kissar på sig... Det blir väl alla upphetsade över??? Skit samma, var och en gör precis som de vill med sina liv, så länge det inte skadar någon annan som inte är med på det...

Tror i ärlighetens namn att jag går o lägger mig istället.


Säkrare med helt gummi...

Ja, det kan man tolka hur man vill. Men i oktober när jag servade min bil sa de att jag nog behövde byta vindrutetorkare. O idag har jag gjort det efter att knappt sett ut genom rutan ett tag. O det var ju inte så konstigt med tanke på att gummit inte längre satt fast på torkarbladet... Men nu är det bytt och jag har fri sikt även vid dåligt väder.

Vågen visar nu på -16,4 kilo. Det är många många kilon det. Jag känner mig riktigt nöjd faktiskt.

Regnar ute, så eftersom Lena hade förhinder idag så hoppade även jag över promenaden. Känns faktiskt inte alls bra. Det har blivit en vana, men tyvärr en vana som är alldeles för lätt att bryta. Igår på lunchen åkte jag o shoppade lite nödvändigheter, på kvällen var det dans, idag köpte jag torkare och hoppade över nu ikväll. Imorgon ska jag åka o byta däck på lunchen. Men imorgon kväll ska fasen promenaden tas oavsett väder... Jag har ju faktiskt kommit underfund med hur skönt det är att gå, o framförallt, desto tråkigare väder, desto skönare är det sen att komma in igen.

Tror min lille Diesel har hittat sig en tjej också... haha... nä, katter bryr sig väl inte om det, särskilt inte om de är kastrerade. Men det har varit en lite söt grå kisse här o strukit, tror det är en hona iallafall. Försöker inte komma in utan går utanför o småjamar lite. Igår var diesel ute o sa inte ett ljud. När den andra svartvita är här o stryker blir det ett jäkla liv oavsett om han är ute eller inne. Men inte mot den här inte. För ett tag sen satt hon utanför luckan o jamade. Diesel satt innanför o bara tittade... Han är nog lite kär..:-)

Nä, nu ska jag fortsätta med att göra ingenting ett tag till...

Så sömnig....

Sitter mest o funderar på om man ska lägga sig i soffan en timme o vila, eller om jag ska ta på pyjamasen o sova så länge som jag kan. Frågan är bara vad sjutton man ska göra sen i natt när jag vaknar i natt. Eller ska jag bita ihop o hålla mig vaken nån timme till o lägga mig tidigt...??? Kommer antagligen somna medans jag funderar ut hur jag ska göra.

Vaknade tidigt i morse också, gick två rundor på tipspromenaden som idag inte alls gick bra. 6 rätt lyckades jag knåpa ihop.. Hur fan ska jag kunna veta att Sacre Cour är en kyrka??? Eller att UEFA champions legue spelas i München??? Ja, ja.... gå hade vi gjort hur som helst, men hade varit kul om man kunde nåt på vägen också...

I eftermiddags har vi varit ute hos Lotta, en tjej från dansen. De hade öppet hus där de bor med hästridning, lerduveskytte och pröva på att dreja. Åkte ut för det sistnämnda.... Fick prova att skapa något, men det är lite svårt när man inte vet vad man ska göra. Blev ett askfat till slut. O vad jag kunde se så var det någorlunda snygg form på det... Kan tyvärr inte visa nån bild då det ska brännas och förhoppningsvis glaseras innan jag får hem det till mig.

Ett besök hos Lenas mamma med lite kaffe o en kaka blev det på hemvägen. Mycket mysig gammal tant:-) Har varit där några gånger förut men nu var det ett tag sen, o fick höra att det syntes på mig att jag gått ner i vikt. Även om jag vet det själv, känner det på kläderna så är det alltid lika roligt att höra andra säga det till mig också, kan inte nog höra det... Ju mer sällan en person träffar mig, desto tydligare ser de ju skillnaden. Arbetskamrater o vänner ser ju mig dagligen så de säger ju inget. O det skulle kanske bara vara jobbigt. Men det är kul att det syns. Imorse visade vågen på -15,5 kilo totalt. Så det vore ju väldigt konstigt om det inte syntes kanske...

Nä, lite teve nu o kämpa för att behålla ögonen öppna en liten stund till.. Imorgon börjar vardagen igen och dags att börja arbeta.


Gratinerad kyckling

Lättlagad gratinerad kyckling som klarar sig själv i ugnen medans du själv passar på att göra nåt annat. Blev faktiskt överraskad hur gott det blev.

2 portioner

2 kycklingfiléer ca 250 gram
50 g rökt skinka
1 dl riven ost
2 dl keso
örtkryddor
vitlök efter smak
svartpeppar

Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Täck med skinkan. Smaksätt keson med örtkryddor och vitlök, blanda även i osten och svartpepparn. Bred ut blandningen över kycklingen och gratinera i ugnen tills kycklingen är genomstekt i 175 grader i drygt 30 minuter. Servera med ris, tomatsallad samt grön färsk sparris.


Underbar promenad

Fattar fortfarande inte hur det kunde ta mig nästan 37 år att förstå hur skönt o vackert det är i naturen. Han min mamma inte lärt mig någonting?? Eller så har jag snarare ärvt detta från min far, o först nu på äldre dagar förstått att mamma har alltid rätt hur konstigt det än låter. Miljön på Mossen är underbar och även om promenaden tar ungefär tre timmar så känns det inte alls så. Med trevliga vänner o prat o flams på vägen går tiden lika fort som om man suttit hemma o kedjerökt o druckit kaffe.... Skillnaden är att man mår så mycket bättre efteråt.


En liten ekorre tittade nyfiket och hungrigt fram bland fågelmatarna. Brydde sig inte det minsta om att vi stod där o tittade på honom. Inte ofta man ser ekorrar, de brukar vara rätt så skygga.

En trana stod vid vägkanten på hemvägen, var givetvis tvungen att hoppa ur bilen o ta lite kort. Dock ville inte tranan vara med utan flög rätt snabbt iväg o ställde sig längre ifrån oss....


Visst är det underbart...??? Kommer utnyttja denna aktivitet som är helt gratis förutom en termoskaffe o några bananer hur mycket som helst nu i vår/sommar... Vissa spångar har varit jobbiga att gå på idag då snön som kom häromdagen fortfarande låg kvar. Men är man bara försiktig så kommer man förbi.

Lite yoghurt fick stilla hungern när jag kom hem så jag i lugn o ro sedan kunde slänga ihop lite middag. Hade tänkt göra en laddning med Jambalaya som är gott och smidigt att ha färdigt i frysen. Men hittade ett annat recept på gratinerad kyckling som jag istället testade. Nackdelen med det receptet var väl mest att det inte gick att frysa in, så jag fick göra så det räckte till idag o en matlåda iallafall till nästa vecka. Recept på detta kommer i nästa inlägg. Det var en mycket god rätt som lätt slank ner i magen.


En ovanlig syn

Godmorgon mina vänner!

Sitter här återigen alldeles för tidigt och kaffet ryker i koppen. Var skönt att för en gång skull vakna till ett städat hem o känna att idag kan jag göra vad jag vill. Funderar på att sätta upp ett schema åt mig själv vad jag ska göra varje dag. Egentligen ska man som vuxen inte behöva det, man ska väl ta dammsugaren när det behövs. Men är man så lat som jag så kanske det underlättar. Började iallafall dagen medans kaffet rann ner med att tömma diskmaskinen så det är gjort. Ska ta tag i högen med tvätt snart också. Vek förvisso in allt igår men lämnade lakan o dylikt som jag vill mangla först. Så det står på dagens attgöraschema.

En promenad ska även klaras av idag. Solen skiner utanför och kan tänka mig att det blir riktigt skönt om någon timme när den hunnit bli lite varmare. Inte en dag till ska spenderas inne nu...


Detta ser man inte varje dag... ett tag nu har de gått med på att befinna sig i samma soffa... men då ska den ena ligga i knät på mig o den andra i andra änden av soffan. Men igårkväll gick det bra att till o med ligga brevid varandra. Så mysigt så mina små killar:-)

Nä, nu har ni fått lite morgonuppdatering. Ska ta o häva i mig kaffet o starta igång dagen på allvar här...

Påskafton..

Ja, då är snart påskafton avslutad. Blir inget firande alls för min del. Tycker de här långa helgerna är rätt skönt att istället vila ut o ladda för resten av våren. Dock har solen skinit hela dagen o vädret har sett ut att vara helt underbart där utanför fönstret. O vad gör jag då?? Ja inte går jag ut o går iallafall... Nä, här har det städats hela dagen. Dammat, dammsugit, tvättat golv o tvättat... Mitt hem är rent o fint men kunde jag inte valt en regnig dag till detta göromål. Enligt yr.no ska det nu regna både imorgon o på söndag, o jag väljer att städa den enda dagen på hela helgen då solen visar sig.

Ja, ja... det är himla skönt att ha det gjort nu iallafall. Det behövdes... Ska jag vara ärlig vet jag inte ens när jag städade sist... Inte så att jag bor i en soptipp, dammsugaren tas ju fram ibland o de största råttorna slås ihjäl med en trasa. Men städa så här noggrant. Har dragit ut o städat bakom saker, skruvat ner avloppsrör o städat inuti dem, råttorna bakom soffan fick ätas upp av min lille miele... fläktdelarna har körts i diskmaskinen... så ja, nu känns det som att det är fint i mitt hem igen. O jag ska fan skärpa till mig o lära mig att ställa tillbaka saker där jag tar dem o inte släppa dem där jag står... Jag kan till o med ibland tänka när jag stänger luckan till kryddskåpet att jag borde ställa in saltet... Men nä, jag gör det sen istället... Men hallå... hur jobbigt är det att göra på en gång??? tar ju inte 10 sekunder...Glad påsk på er alla därute... o ta det lugnt med godis o alkoholen....

Efterlyses: Energi

En del är imponerade över hur mycket jag börjat röra på mig. Men ärligt... det tar verkligen all energi från mig o jag orkar inte göra nåt mer efteråt. Trots det dåliga vädret kom vi idag iväg till store mosse. Var ju inte med överdriven förtjusning jag sa att jag skulle komma om ca 20 minuter till Lena när hon frågade när jag var redo. Men ingen av oss vill ju säga att vi inte vill. Båda sitter o hoppas att den andra ska banga, resultatet blir ju promenad:-) Efteråt är det däremot skönt att ha kommit iväg...

Idag fick vi dessutom med oss Suzanne som var sugen på att komma ut o röra sig lite också. Blev rätt förvånad att inte heller hon bangade när vädret var som det var. Men tre timmar senare var vi framme där vi började och kunde duka upp med vårat medhavda kaffe och smörgåsar. Som jag sa förra veckan, inget går upp mot en torr macka när man gått en promenad i tre timmar... ALLT är verkligen gott:-)

Idag passade vi också på att gå in på naturum och kolla lite. Mysigt ställe med braskamin man kunde värma sig vid, kikare att kolla fåglar samt den välkända uppstoppade björnen. Har föreställt mig en stor bamsebjörn som står upp på bakbenen o vrålar... Framför oss står en liten söt brunbjörnsbebis på alla fyra o ser helt enkelt bara söt ut... Det fanns även webbkameror uppsatta i två fågelholkar... i den ena låg det en dräktig uggla o sov.. kanske inte så spännande just nu, men tänk när de små ugglebarnen kläcks... vilket liv det kan bli i den lilla holken:-)Väl hemma blev det en halv pajbit o sen somnade jag några timmar i soffan. Skulle verkligen behöva ta ett tag i mitt hem o städa. Men det får väl bli imorgon. Det snöar ute nu o jag är osäker om det blir någon promenad alls. I så fall blir det en mindre här i närområdet.

Nu är det let's dance så jag ska väl försöka kolla lite på det.

Regn o rusk

Idag var det hyfsat grusigt i ögonen när jag vaknade. Hade precis drömt att jag vaknat o klockan var över elva... så när jag väl vaknade på riktigt så tyckte jag att det nog trots sömnigheten var dags att kliva ur sängen o sätta fart på dagen... Döm om min förvåning när frukosten var framdukad o jag slår på teven för att upptäcka att klockan endast är strax efter sju... O då var det ju ingen idé att gå o lägga mig igen, o nu har gruset börjat försvinna och jag känner mig hyfsat pigg.

Dansen igår var fantastiskt kul. På fyra timmar var det bara någon enstaka dans jag inte kunde. Vi tog en fikapaus på kanske en halvtimme ungefär, annars dansades det nästan konstant hela tiden. Enda nackdelen med kvällen var luften i lokalen, eller snarare frånvaron av luft... Det var så kvavt därinne att det knappt gick att andas, o svetten rann om mig. För ett halvår sen hade jag gått ut o valt att inte dansa så mycket. Jag avskyr verkligen att svettas så mycket som jag gör. Men igår stannade jag kvar o kämpade. Det var skönt som aldrig förr att komma hem o får ställa mig i en dusch.

Idag är planen en tur på store mosse igen. Får väl se vad Fru Fortuna säger när hon vaknat. Det blåser lite, endast 3 grader varmt o regnet/snön hänger i luften. Kanske inte en dag då långpromenad lockar alltför mycket. Men samtidigt är det ju så skönt att komma in igen efteråt.... så jag backar inte, återstår att se vad hon säger...

Sovmorgon

Hade hoppats på att inte sova bort hela förmiddagen, men att vakna endast 20 över 6 när man tagit semester var väl inte riktigt vad jag hoppades på. Vad gör man uppe så tidigt???

Ja, frukosten är intagen i lugn o ro, tvättmaskinen går för fullt o lite jobb har uträttats. Väntar på att solen ska bli lite varmare ute så jag kan ta en liten promenad också innan jag börjar med nåt annat. Det är stor skillnad på temperaturen på nätterna och dagarna. Häromdagen när jag var ute var det 10 minus på natten, vid lunch var det över 10 plus... 20 graders temperaturskillnad under samma dygn. O ungefär så har alla dagar/nätter sett ut.

Nu väntas det snö igen... Jippey eller not... kan tänka mig att många satt på sommardäck vilket riskerar att innebära många otäcka olyckor. Själv väljer jag att förutom en tur till Jönköping ikväll stanna hemma hela påsken och inte utsätta mig för mer fara än möjligtvis ett litet benbrott när jag halkar ikull på en promenad:-)

Nä, dags att byta tvätt i maskinen... kanske passa på att dammsuga också???

Snart halvvägs

5 kilo kvar, sen har jag gått ner hälften av de kilon jag bestämt mig för. Från början var det 40 kilo som skulle bort, nu är 15 borta och 25 återstår... O låter jag bara bli godiset så ska det fasen inte ta så lång tid...

Har roat mig ikväll med att sätta ihop ett minicollage. En gammal bild o en tagen idag... hade egentligen tänkt vänta 5 kilo men ni får den nu...Visst syns en viss skillnad???

Påskgodis....

Jag känner mig nu helt sockerstinn i kroppen... mår illa... På jobbet fick vi igår ett litet påskägg med massor av gottigt i. Tog en bit o sen har jag inte kunnat sluta. Började må illa men kunde ändå inte sluta. O nu känns det som om kroppen har fått alldeles för mycket socker i sig.Förstår inte varför godis har en sån inverkan att det bara inte går att sluta trots att det inte ens är gott???

Ja, ja, nu är jag iallafall påskledig och ska ägna hela dagarna åt att förbränna detta socker som jag nu i två dagar stoppat i mig. Igår var det dans i några timmar. Våran ordinarie ledare var sjuk och jag hoppade in som ersättare. Det gjorde ju iallafall att jag inte kunde sätta mig hur gärna jag än ville göra det. Ikväll blir det också att hoppa över promenaden då jag snart ska iväg till frissan för att göra mig lite påskfin i håret. Kanske kan jag tappa nåt kilo när hon klipper mig:-)

Imorgon har jag alltså tagit hela dagen ledigt. Planen är att ta en långpromenad på förmiddagen för att sedan åka o dansa fyra timmar på kvällen. Erfarenheten säger att det kommer finnas mycket att äta där så därför är det lika bra att samla på mig så mycket bonuspoints jag bara kan...

Fixaren

Kvällens promenad är avklarad. Båda katterna försökte hänga med men tröttnade när de insåg att vi skulle gå ganska mycket fortare än dem. Nästan så det högg till i "mamma"hjärtat när man ser Snottas sitta på backkrönet o titta efter oss. Springa en liten bit för att stanna o titta igen... Kändes nästan som att gå ifrån ett litet barn som inget hellre vill än att få följa med. Som tur är glömmer de fort o han var som vanligt när jag kom hem igen...

Väl hemma intogs kvällsmat, duschen avklarades. Fixat till lite köttfärsås och vitkålssallad. Det var ett tag sen jag åt nu, o börjar bli lite sugen på det igen. Det var lite tjatigt efter ett tag när jag hade det med mig varenda dag i flera veckor... Men nu som sagt var det rätt längesen och det ska bli gott att äta igen.

Nu blir det i vanlig ordning lite teve o en kopp te, ska väl försöka koka till lite spagetti också... Eller om jag gör det imorgonbitti istället... får se vad som händer, en tidig kväll ska det iallafall bli...

Fiskburgare

Idag blev det fiskburgare med stuvad spenat och potatis till middag. Mycket smidigt att steka till ett gäng och bara ta fram från frysen sen o fixa till tillbehör. Givetvis kan man servera dem med bröd och sallad. Men jag tycker nog potatis ger mer mat...

Fiskburgare 8 st

400 g laxfilé
200 g torskfilé
2 tsk hummerfond
2 äggvitor

Mixa alla ingredienser i en matberedare. Jag tog idag stavmixer men tyckte inte riktigt det blandades o hackades lika bra.

Klicka ut med sked i stekpanna och tryck till med stekspade så de blir platta. Stek några minuter på varje sida tills burgarna är genomstekta. Servera....Litar inte på någon...

Idag är 1:a april o det är meningen att man ska lura varandra så mycket man kan. Förra året var jag mycket medveten om datumet, läste tidningen för att försöka klura ut vad de hade för skämt. Alla tidningar brukar ju ha nåt iallafall.... Blir skitsur när JP skriver att halkskydd ska förbjudas i innerstan eftersom de frigör giftiga partiklar i asfalten...:-( Inser att jag trots min medvetenhet lyckades bli lurad... Så i år tänker jag inte tro på någon, inte en endaste människa, bara så ni vet....

Var uppe tidigt i morse och känner mig hyfsat utvilad. Frukosten är uppäten o kaffet urdrucket. Funderar på att ta tag i min tvätthög så det blir gjort någon gång. Har även massor med kläder i garderoberna som behöver gås igenom och sorteras så jag hittar det jag behöver. Det borde vara en ganska rolig uppgift eftersom jag hittar mer o mer kläder som passar, men det är just den tråkiga högen i tvättstugan som stoppar mig. Den är så jäkla tråkig att börja med....

Om en stund när Lena vaknar blir det promenad, antagligen om vi inte hittar på nåt annat så blir det bara en liten tipspromenad. Vi har pratat om det i flera veckor att det är lite lagom på söndagen eftersom jag dansar sen. Men än så länge har vi inte nöjt oss med lite lagom utan dragit iväg på större sträckor...

Nä, nu ska jag försöka att iallafall resa mig. O kom ihåg, jag litar inte på någon idag...

RSS 2.0