Fest i Malmbäck

Igår var det 50-60 tals fest i Malmbäck. Kan väl inte påstå att jag på något sätt trodde det skulle vara överdrivet trevligt, men i brist på annat att göra och behovet att någon gång få vara lite social på annat sätt än med dansandet så fick jag med mig Bittan dit. Hon tyckte att eftersom hon ändå skulle köra så kunde jag väl unna mig ett glas vin... Om det ändå stannat vid ett glas:-) Eller iallafall efter en flaska... Men inte, det fylldes snart på lite rödvin, lite öl, lite minttu o några baccardi/Cola... Man är ju inte 20 år längre och smällen kommer ju dagen efter.

Men i vilket fall som helst blev det en fantastiskt rolig kväll. Träffade på massor av gamla vänner som jag inte sett sen tiden jag bodde i nässjö. Var ju inte meningen att stackars Bittan skulle bli stående ensam men det var inte lätt att vara still.

Precis strax innan vi skulle bege oss hemåt sprang jag på en kille som jag har ett vagt minne att han varit med någon gång på nån fest förr. Kom dock mycket tydligt ihåg vem han var. Han mindes dock inte mig, för en så snygg tjej skulle han aldrig glömma... hahaha... Jaja, tjatade en stund, lämnade mitt telefonnummer och åkte sen hem o la mig.

Hade festen slutat där hade jag mått kanonbra idag, samt varit betydligt piggare än vad jag är. Men efter nån halvtimmes sömn ringde telefonen, killen som undrade om de fick komma o hälsa på. Sömndrucket svarar jag självklart med den fasta tron att de inte kommer dyka upp.... Vid tre fick jag gå ut o vinka så de hittade till rätt hus:-) Halv sju i morse åkte de hem igen. Ja, han fick minsann åka hem... Under de timmarna slank några öl o baccardi till ner i strupen. Och idag har jag därför varit ganska trött. Kan ju mycket bero på att jag bara sov fyra timmar för vid elva gick jag upp igen...

Idag lär inte mycket hända, har precis tagit en dusch o tagit på mig min underbara onepiece. O nu ska jag bara fortsätta tycka sådär löjligt synd om mig själv ett tag till....

Abstinensbesvär

Mina vänner är o dansar o här sitter jag o blir bara mer o mer sugen... men med tanke på att det slutar om fem minuter så är det knappast nån idé att dra till Sävsjö nu... Från början sa jag nej för att det blir så sent. Sen lovade jag bort mig att hjälpa Malin lite. O sen gick det inte ändra, eller kanske hade det gjort det om jag frågat, men fanns inte riktigt någon annan dag som passade bättre så jag fick snällt stanna hemma idag.

Har istället ägnat mig till att slänga ihop en kantarellpaj. Måste ju göra slut på förra årets skörd innan jag ger mig ut o plockar nytt. Den doftar ljuvligt gott i hela huset, men smaka får jag först göra imorgon. Dagens matintag är redan avklarat o nu när jag är så nära mitt mål är det desto viktigare att jag försöker vara hård mot mig själv o verkligen kämpa. Särskilt då promenaderna lite har fallit i glömska i det dåliga vädret som alltid är.

I natt hölls jag vaken av en mus. Eller jag tror iallafall det var det, det var någon som krafsade konstigt o när jag gick upp o kollade var kattmaten på väg ut på golvet. Tycker å ena sidan de är ganska söta, men vill inte gärna ha dem boendes där jag inte har koll på dem. Hur lär man en katt att man ska döda först innan man tar in dem. För kattens natur säger ju att de vill visa sitt byte o visa hur duktiga de är. Men det måste vara dött först... Ja, ja... får väl vänja mig vid att ha fler husdjur än de jag själv införskaffat. Köpte en musfälla idag, en sån som fångar musen utan att döda den. Men sen blev jag lite orolig för katterna. För att musen ska fångas måste hela vara inne i buren, då slår den igen o musen blir kvar inne. Men för katternas del räcker det ju med att sträcka in en tass så går luckan igen, o det med en sån smäll att jag vet inte om deras små ben klarar det. Så tyvärr får jag nog se det som bortkastade pengar om jag inte får tillfälle att vakta buren.

Nä, nu ska jag kolla färdigt på CSI o sen försöka sova... Natti

Slut på semestern

Ja, iår har jag testat på att ha fyra veckor semester i ett sträck. Detta har inte hänt sen 1995 då mamma köpte kiosken i Sandhem. Innan dess var jag istort sett arbetslös med bara tillfälliga inhopp här o var. De kommande tio åren hade jag knappt semester alls, utan så fort jag var ledig åkte jag ner för att hjälpa henne. Var jag ledig var det för att jag hade nåt annat inplanerat. Men nu har jag alltså provat på att vara ledig. Jag har inte gjort nåt minsta lilla. Inte läst mail ens. Vet att imorgon när jag kommer till jobbet kommer det vara massor att göra. Men det får ta den tid det tar. Det här gör jag nog inte om igen om jag slipper. Vill gärna spara o sprida ut mina dagar istället. Vara ledig när jag behöver o inte när det regnar som mest.

Igår var det dans i Sävsjö. Trevligt som alltid o Vallsjön är ju bara så vackert. Tyvärr blev det inte jättemycket dansande. Var inte så mycket folk så man borde fått flera önskedanser. Men, men, ska inte klaga för mycket. Det är inte lätt att sitta där o göra alla nöjda. Så jag får vara glad att det blev en kväll med trevliga människor istället.

Hade lite svårt att somna i natt o blev sådär glad när Snottas kom hem med sin lekkamrat vid sju. Lyckades dock somna om igen. Funderar på att idag ta tag i o städa mitt hus ordentligt. Har ju inte fått nåt sånt vetigt gjort under de här fyra veckorna.Utsikt över vallsjön från dansgolvet.

Ullared..

Fick ett ryck igår när jag inte hade nåt att göra. NU ska jag till Ullared.... ringde några stycken o kollade om de ville hänga med, men med förvarning på fem minuter var det inte lätt:-) Så jag fick snällt åka ensam. Fast förutom bilresan dit o hem så är det rätt skönt ändå att kunna gå in handla det man vill o sen åka hem. Är man flera blir det lätt att vänta eller kanske till o med känna sig stressad över att de andra redan är klara.

För omväxlingsskull såg mitt upplägg helt annorlunda ut inne i affären. I vanliga fall hoppar jag alltid över kläderna, kanske lägger ett öga på underkläder, men annars brukar det mest vara prylar som inhandlas. Det har inte varit lönt att slösa tid på att försöka hitta några kläder alls. O avdelningen för storväxta innebär tre-fyra ställningar och man går ganska lätt över dem.
Igår spenderade jag istället nästan all tid på klädavdelningen. Slängde i lite tvättmedel o sånt när jag ändå gick förbi, o givetvis lite kattmat. Men resterande avdelningar hoppade jag helt över. Köpte inte jättemycket iallafall då jag ändå försöker hålla lite i pengarna och jag hittade inte mycket jag gillade. Men det jag provade passade o den känslan känns underbar. Att det dessutom numera endast finns en bokstav L på storlekslappen istället för XXXL som jag faktiskt varit uppe i gjorde det hela ännu roligare. Utbudet av kläder blir så mycket större. Nöjd med mina inköp o lite pengar fattigare åkte jag sen hem. Provade kläderna igen och kände mig fortfarande mycket nöjd. Mest nöjd är jag nog med min äntligen inköpta onepiece.... Har länge velat ha en sådan att sitta hemma o mysa i. Men då de kostar över tusenlappen i vanliga fall så har jag tyckt att det är alldeles för mycket pengar för en mysdress. I Ullared fanns en kopia för 199:- o det fanns därmed inget att tveka om...


Inte den bästa bilden men måste ju visa min mysdress:-)

I dag tänkte jag göra en storröjning i garderoberna. Har massa kläder jag aldrig använder, som blivit förstora eller urtvättade. Dags att fixa ordning så jag ser vad jag behöver o inte. Snart kommer hösten o misstänker att garderoben då är begränsad med kläder som går att använda...

Ikväll blir det dans i Sävsjö igen. Hoppas på fint väder så ifall man inte får dansa hela tiden så kan man iallafall sitta o njuta av den härliga miljön....

Ciao så länge, hörs snart igen...

RSS 2.0