Utskrattad och hånad

Ni som känner mig vet att jag är rädd för fåglar. Det har blivit bättre med åren o jag vänder inte längre om ifall fågeln iallfall är död. Förr vågade jag inte ens gå förbi en död fågel bara så ni vet. I o med att jag skaffade katt har jag sakta varit tvungen att vänja mig att ta i dessa otäcka varelser. Nä, tar inte i dem med händerna, men har gått ifrån att hämta snöskyffeln till att iallafall använda spaden som är till kattlådan när jag ska plocka upp dem. Jag har till o med klarat av att ta mindre fåglar för att rädda livet på dem när de sitter i munnen på nån av katterna. (för övrigt ett mycket dumt ställe för en fågel att sätta sig på.) Jag tycker det är härligt att höra fåglarna sitta i träden o kvittra nu på vårkanten o av någon anledning tycker jag om att ta kort på dem. Men då stillasittandes fåglar, eller såna som inte flyger direkt över mitt huvud.

Men något jag inte klarar är stora mängder av större fåglar som oplanerat flyger runt huvudet på mig o dessutom hånfullt skrattar åt mig. Det jag nu pratar om är en åker jag är tvungen att gå förbi när jag går min lunchpromenad på jobbet. Den är inte brun av jord, den är inte grön av växande säd... Nä, den är vit o svart.. täckt av måsar o kajor... Pratar inte om en eller tio fåglar... det är hundratals av dem... O när jag så snällt försöker gå förbi o flertalet av dem helt plötsligt lyfter o börjar flyga över mig, då är jag inte katig längre kan jag säga. Den känslan är fruktansvärd. Kommer ju ingen stans heller. Så i fortsättningen håller jag mig till att gå 15 minuter vänder o gå samma väg tillbaka, då får jag min promenad och slipper passera denna åker...

O på tal om katt kan jag även berätta att jag igår morse fick frukost av diesel. Eller egentligen fick jag nog inte alls det, han var inte villig att släppa sitt byte o dela med sig, så jag förstår inte riktigt det där att de tar hem bytet för att visa upp hur duktiga de är. Vet inte exakt vad det var, men ca 15 cm stort exklusive svans, brun råttliknande sak. Eller musliknande är nog mer rätt, för råtta var det inte. Tog emot att ta ifrån honom den, han får så sällan nåt extra gott då han knappt gillar nåt jag ger honom, o när han för en gång skull fångat sig en ordentlig festmåltid så skulle man väl kunna unna honom den. Försökte verkligen, men klarade helt enkelt inte av att höra knakandet när han bet. Så tyvärr kissen, det djuret åkte i soporna illa kvickt. Vill du äta stanna ute tack...

Idag ska jag snart ta en promenad, blir en lite mindre och bara ner o handla lite. Ska dansa 14-23 ikväll så nåt behov av promenad för motionens skull har jag väl inte, det är mer för att få några minuters frisk luft som jag går.

Så idag kommer ni nog inte höra mycket mer ifrån mig såvida det inte händer nåt extra roligt att berätta om på promenaden:-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0