Härlig helg

Vädret har hela helgen varit helt fantastiskt. Regnade förvisso när jag lämnade Skillingaryd igår, men vad gör väl det?? Jag åkte ju mot ett soligt Falköping, eller vartofta rättare sagt. Hämtade upp mamma, mormor o Peter på vägen o begav oss sedan. Hos Kim väntade lite grillning som självklart var kanongott. Tror nästan man kan grilla vad som helst o det blir gott. Men bara nästan... lite kräsen är jag. Men gårdagens mat var utmärkt.



Efter middagen var det fika hos Pär... Givetvis även det kanongott o jag åt alldeles för mycket. Men men, man måste ju unna sig lite gott ibland.

Precis lagom till dansen i Vaggeryd började var jag där. O fem timmars dansande blev det. Lika roligt som vanligt om än något lite för varmt. Men dumt att klaga, det är första gången vi är där o det inte är svinkallt.

Lena Jonestad följde med mig hem. Hon har idag varit med på mossepromenaden o tyckte det kändes onödigt att åka fram o tillbaka till Nässjö när hon så gärna ville med. O det höll jag med om. Vi tog en kopp te o pratade lite innan vi kom i säng var klockan nästan ett. Så lite smått trött var jag minsann när vi vaknade.

Promenaden utökades idag med ca 1 km extra, har hittat en väg som är så fin, o då får man ta att det blir lite längre. Vi kom iväg fem tjejer så det håller i sig.


Detta är en Makaonfjäril. Enligt mannen som introducerade oss för varandra är den ganska ovanlig, så det känns rätt kul att kunna få en så här bra bild....


En dagsslända. Inte lätt att få en bra bild på, detta var det bästa jag kunde åstadkomma, huvudet är ganska suddigt men i övrigt tycker jag nog att den blev väldigt bra...


Försökte få en bra bild på nötväckan när den sitter vid sin holk. Dock var det lite för långt bort för att det skulle bli riktigt bra. Men upptäckte när jag beskar bilden att innanför hålet sitter en liten hungrig fågelunge o gapar efter mat... Så jag behöll bilden ändå... bara för att den blev lite annorlunda...

Nä, nu ska jag ta o fixa till här o försöka komma isäng tidigt. Har en lång vecka framför mig och jag är ganska trött faktiskt...

Trött med huvudvärk

Igår kom Elin o Eleonore hit för grillning. Först var det meningen att det bara skulle bli just grillning för att träffas o tjata lite, men sen tänkte jag om, är ju ett år sen jag fick träffa Elin o det kan ju dröja igen till nästa gång. Så jag tog en semesterdag och som Elin uttryckte det "då kan vi ju grilla på riktigt". Det får ju bli ett nytt uttryck att använda sig av.... De kom vid sju-tiden och vi satte genast igång med ett glas vin o förberedde grillen. Fanns en hel del att tjata om och tiden rann snabbt iväg. Elin hade med sig en öl som var väldigt god, vågar nog säga att det var bland de godaste ölen jag druckit... Så ett tips ifall ni är sugna på en god öl är:


Kanske kostar några kronor mer än de burkar man vanligtvis köper, men vill man ha nåt gott att dricka så är det värt de kronorna.

Elin hade även med sig lilla Sally, en trubbnosad liten spelevink. Är ju som de flesta vet inte jätteförtjust i hundar, men kan för den delen tycka de är söta, bara jag slipper ta i dem. Mina killar verkade inte jätterädda för henne heller, de tycker väl bara inte om inkräktare. Snottas låg gärna på lite avstånd o kollade, Sally brydde sig inte nämnvärt. När hon sen försökte närma sig så försvann katten illa kvickt. Diesel har jag knappt sett till. Han var hemma o jamade men försvann när han såg att Sally var kvar. När jag nyss var ute o vattnade blommorna satt han i fönstret, men när jag kom in igen var han spårlöst borta så jag funderar på om jag såg i syne eller om han verkligen satt där???



Tänkte lägga ut en bild på bara Sally, men det missade jag att ta någon som blev bra, så ni får titta på Elin också.


Får ju ge er ett kort på Eleonore också då:-)

Idag har det inte blivit nåt gjort. Tjejerna stannade väl till runt ett innan de tyckte det var dags att bege sig hemåt. Jag tänkte gå o lägga mig en stund men skulle bara först.... Började bläddra bakåt i Breivikrättegången för att läsa dagens händelser. Det tog några timmar att ta sig igenom. Innan jag var klar o hade fått lite mat i mig var klockan helt plötsligt sex.... Svintrött lägger jag mig på soffan o sover till strax efter åtta. Smart... Får väl se om jag ens kan somna ikväll sen. Imorgon blir det en tur till Falköping för lite tidigt födelsedagsfirande av Kim o sen direkt till Vaggeryd för dans resten av kvällen.



En lite suddig tofsvipa jag brukar hålla koll på på jobbet, tror den har ungar då den börjar skrika o flyga runt mig varenda gång jag kommer. Men aldrig mot mig så jag känner mig ganska säker....

Nä, nu lite teve o sen får jag väl försöka ta mig inåt sängen också... Natti natti på er


Min plats i livet....

Igår var vi på säsongens första besök på chappen. Det skulle vara så mycket ombyggt men det hade vi lite svårt att se. Men mycket var uppfräschat iallafall. Vi kollade årets show, tog en lunch i Mexico city (men en öl dagen till ära) gick runt lite o åkte hem. Det var bara några timmars besök men det fick räcka. På hemvägen stannade vi till o handlade lite. Unnade mig en chokladkaka o en god brödbit att smaska på. Det åkte ner i magen så fort jag kom hem. Hade ju egentligen tänkt att bara ta en liten chokladbit till kaffet o spara resten till kvällen, men en öppnad chokladkaka är en tom chokladkaka....

Somnade i vanlig ordning på soffan o vaknade halv åtta. Inte bra. Måste försöka låta bli dessa ovanor att somna. Visst att man kan lägga sig o vila men kan ju kanske ställa klockan så jag vaknar igen efter en liten normal tupplur. Kvällen bjöd inte på så mycket mer, kollade en film o kom i säng strax efter midnatt.



Lite bilder från showen som jag faktiskt tyckte var riktigt bra i år. Till o med lite smått sorglig, men som alltid med ett lyckligt slut där alla döda reser sig upp igen:-)

Idag var det meningen vi skulle tagit en mindre runda på Grönelund. Men jag var sugen på en rejäl promenad o Lena var visst det också. Så vi beslutade att åka en tur till Mossen iallafall. Kanske kan vi pussla ihop en ny runda då vi sett den vi brukar gå ganska många gånger nu. Det blev en "liten" runda på 9km. Haha, för ett halvårsen hade jag definitivt inte kallat 9km för en liten runda. Men nuförtiden är det inte så farligt att gå. Vi började med Svartgölsleden som är en handikappsanpassad led, den avslutades på en rastplats som låg 600 meter ut på mossen precis vid en liten göl. Det var så trolskt vackert att jag hade kunnat sitta där länge. Det var verkligen min nya favoritplats. Dit ska jag ta med en kanna kaffe o en bok i sommar o bara njuta av tystnaden och den vackra miljön. Tyvärr hade jag med mig lillekameran så bilderna är inte perfekta...





Efter att vi suttit här o njutit fortsatte vi på Östra Rockne Leden och tillbaka till bilen där det som vanligt väntade kaffe o ostsmörgås.

Hemma har jag fortsatt vara effektiv o klippt gräsmattan, rensat lite i slänten, lagat middag o plockat lite i köket.

Efter allt detta var det skönt med en dusch och sätta på mig morgonrocken. En sak jag måste sluta med. Ska jag inte sova så SKA kläder på i fortsättningen. Mitt i spagettikokandet så ringde det på dörren och en SKITsnygg karl ville sälja grillbriketter till förmån för SIS. O där står jag i en gammal urtvättad morgonrock klockan halv sex på kvällen. Sån tur har jag aldrig annars, så varför just nu??? Men har inga kontanter på mig så kunde inte handla nåt av honom iallafall. O med facit i handen, visst, det är säkert bättre kvalité på dessa, men jag brukar vara nöjd med de jag köper i affären, o de är garanterat billigare. Frågade inte om priset så jag vet inte. Men min gissning är nog inte helt ute o seglar.

I natt hoppas jag på att somna gott iallafall. Ska snart fixa till mig lite kvällsmat o lite te. Sen hoppas jag att jag kommer i säng vetig tid. Nu är det ju två hela veckor att arbeta utan några röda dagar. Dessutom är nästa helg fullsmockad så det lär inte bli nån vila då heller....

Snart dags...

Ja, snart är det dags att för året inviga Chappen. Att det har hunnit vara öppet i två dagar utan att vi har varit där är ju nästan katastrof. Men idag är det dags. Bara vänta på att Lena ska vakna till liv och att det öppnar för dagen, sen drar vi. Ser fram emot att se vad som hänt då det ryktas om en del ombyggnationer därute. O då är det ju bäst att kolla läget nykter först så vi hittar runt sen när det är dags för öldrickandet.

I torsdags gjordes inte ett skit. Vaknade tidigt, hade tänkt åka o hälsa på farmor, men när jag ringde o ville komma skulle hon iväg på återbesök hos läkaren. Då gick jag o la mig igen. Planen var några minuter att ändå åka inåt stan o hälsa på lite annat löst folk som jag sällan träffar, men kände att jag nog var lite sömnig o några timmar till skadar ju inte att sova. Gick upp igen halv tolv.... oups:-)

Bytte hem åt mina fiskar då det akvariet de bodde i började läcka vatten. Åt lite, ringde farmor igen som inte kommit hem.... Somnade på soffan, sov till sju. Kollade på en film, gick o la mig. Så ja, jag sov bort hela torsdagen o fick inget vetigt gjort o var inte utanför dörren på hela dagen.

Igår vaknade jag till en grå himmel o regn. Attans vi som planerat promenad på mossen. Men inget hindrar oss, o efter en stund hade himlen skiftat färg till klarblå istället. Promenaden blev hur härlig som helst. Efteråt var Maj-Britt med mig hem o vi grillade o tjatade bort resten av eftermiddagen, rätt som det var hade klockan hunnit bli sju och jag kände att det nog är dags att hoppa in i duschen o ladda för lets dance. Det blev en kanondag från början till slut. och när lets dance var slut var jag det också o kröp ner i sängen för att sova. Hade lite bekymmer med den delen trots att jag var så trött. Men till slut gick det o idag känner jag mig utvilad.



Nä, nu måste jag sätta i batteriet till kameran på laddning en stund så jag kan ta med den till chappen o försöka föreviga några fina westernbilder.-)

Two days to paradise....

På torsdag öppnar Chappen igen. Som vi har längtat efter denna helg ända sen det stängde igen i höstas. Det blir antaglien en lugn helg då det är en hel vecka kvar till lön o mat prioriteras i första hand. Visst skulle jag kunna unna mig lite kul också, men vill försöka spara några kronor och nu har jag bestämt att de pengar jag har på lönekontot ska räcka till den 25e. Men vi ska absolut åka ut för att kolla läget någon dag. Som jag sa till nån, får väl ta en helg o kolla upp hur det ser ut så vi hittar runt när vi tagit några öl nästa gång.-)

Bara en dag kvar denna vecka att jobba. Imorgon börjar danserna i Huskvarna parken o vi åker dit o svänger de lurviga. Sen är det långledigt i fyra hela dagar. För nåt år sen våndades jag nästan varje gång det var mer än en vanlig helg ledigt. Jag visste inte vad sjutton man skulle hitta på när man var ledig. Efter att i nästan åtta år jobbat 150% så var ledighet nåt jag inte visste hur man utnyttjade. Så fort det var helg o jag inte planerat nåt åkte jag till mamma o jobbade. Ett tag hade jag 100% jobb på ABF, 25% hos min morbror, pluggade 100% och städade solarier några dagar i veckan. Den tid som fanns över ägnade jag i min mammas butik. Kan säga att allt detta gick inte alls bra men den dagen mamma sålde, o jag började jobba i Skillingaryd hade jag inget kvar. Vänner självklart, men vad gör man med dem??? I dag har jag börjat lära mig att fylla lediga dagar med sånt jag tycker om, och jag börjar gilla det. Jag till o med ser fram emot semestern även om jag kommer försöka spara nån av de fyra veckorna chefen vill tvinga mig till....

O nu ska jag sova så jag orkar med dansen imorgon... på torsdag ska jag sova länge o njuta av ledigheten...

Välförtjänt soffläge

Nu är jag ganska slut i hela kroppen, men inte på något negativt sätt alls. Det är en skön känsla och jag hoppas att jag ska kunna sova riktigt gott i natt. Har haft nån vecka nu när jag sovit dåligt, svårt att somna, blivit väckt mitt i natten (ett par gånger av att Diesel prompt ska tala om att han är en duktig kisse som fångat lite mat.) Så nu sitter jag i soffan med en kopp kvällrote framför mig. När den koppen är urdrucken tror jag att jag ska krypa ner i sängen.

Har hållt igång hela dagen idag. Morgonen började som ni vet med en tur på mossen. 3 timmar och det var tufft för benen som faktiskt dansade tre timmar igårkväll också.


Här har ni bild på dagens gäng. Nästa gång ska jag kolla så ingen har hela munnen full av äpple också...


När vi gått förbi Svänö så går vi genom en hage. Idag överraskades vi av att det fanns en massa kossor där. Jag blev genast skeptisk o funderade på om vi verkligen kunde gå där. O det är faktiskt den enda vägen att komma vidare. Men alla försäkrade mig om att om kossorna hade varit på något sätt ilskna så hade det funnits nån typ av staket... Så jag gick.... De stod/låg i stort sett helt stilla o brydde sig inte det minsta om oss konstiga typer som traskade rakt förbi dem i deras hage...



Lite fler bilder som togs på promenaden men även på hemvägen...







När vi kom tillbaka till Naturum gick vi in i lokalen en runda. Meningen var att kissa, men måste vi ändå ta av skorna kan vi lika gärna gå in... O hade ju nästan glömt. Första gången vi var där hade de fågelholkar med webkamera i. I den ena holken bodde en Nötväcka i den andra låg en kattuggla o ruvade på ägg. Nu hade små ungar kommit i båda holkarna o det var riktigt intressant att se. Nötväckan flög ut o in i holken med mat till sina små som öppnade sina gap så de hade kunnat svälja mamma. Jösses så stora de är i näbbarna... Ugglans bebisar var lite svårare att se, men vi fick småskymtar av dem också. I det fallet var pappa ute o hämtade mat o ugglemamman passade sina små barn. En guide kom fram o berättade. O även om fåglar inte direkt är mitt favoritdjur så var det ändå väldigt intressant. Dit måste jag fler gånger o se hur det hela utvecklas....



Bild på en kattuggleunge, stulen på nätet då jag givetvis inte kunde ta kort in i holken....

Nog om mossen. Hemma sen tog jag direkt tag i gräsklippningen, det behövdes verkligen kan jag säga. Var lite besviken på att min nya fina gräsklippare inte tuggade sönder gräset bättre. Jobbigt med stora gräskocklor överallt. Ungefär halvvägs kom jag på att jag nog tog bort lite delar när jag ställde in den för säsongen i höstas. Gick in i förrådet o kollade, o hittade givetvis en grej att sätta på och resten blev mycket bättre. Tog till o med lite en gång till på det jag redan klippt för att klippa sönder det värsta.

Tvättat, vikt in tvätt, rengjort akvariet och lagat mat har hunnits med också. Så nu kanske ni förstår att jag är ganska så mör i kroppen. Teet har druckits ur under tiden som jag skrivit o laddat upp bilder så ska jag bara fixa lite till o sen gå o lägga mig. Kanske kollar om jag har en läsbar bok att ta med in, solen lyser ju fortfarande så jag misstänker att sova inte är att tänka på riktigt än... Men skönt att bara krypa ner i sängen....


Laddar för heldag

Vilken trevlig kväll det blev igår. Vi var ju bjudna på 120-årsfest hos Björn o Ammie. Kalaset började hemma hos dem där vi bjöds på frallor och tårta. Trodde bara det skulle bli frallor så tog två så jag skulle stå mig. Visade sig snart att en härligt godistårta hade bakats också o man måste ju smaka när man är bortbjuden. Som tur var så var den bara sådär lagom god att en bit räckte.
När alla fikat klart åkte vi bort till Folkhögskolan som Björn hyrt för att dansa några timmar. När det bara är vi fancy feetare som träffas så kan man ju oftast de flesta danserna och det kändes som man rört på sig tillräckligt för en kväll iallafall.
Efter tre timmar så begav vi oss mot Chaplin, den berömda pizzerian. Har aldrig varit där förut så det var en upplevelse. Det var nog den mysigaste pizzerian jag någonsin varit inne i. Det var mycket arbete nerlagt på att få en fin restaurang. Lite annorlunda då de endast serverar pizza, inte serverar alkohol och inte tar kort. Vilket hade kunnat bli spännande när det kommer 31 personer som ska äta. Misstänker att någon missat det...Nu blev det så att födelsedagsbarnen bjöd på kalaset och allt gick smidigt. Att vi dessutom förbeställt gjorde att väntetiden blev precis lagom lång. Pizzan var god, men för min smak var det alldeles för mycket ost på. Så nästa gång får jag nog beställa en med lite ost på.

Ja, som sagt, kvällen var väldigt trevlig och lyckad och när jag fyller 60 ska jag nog göra samma sak. Men det är ju några år kvar, så ni kan vara lugna ett tag till....

Nu sitter jag o har precis intagit frukosten, väntar på att klockan ska gå så vi kan åka ut mot Store mosse för helgens promenad. När vi kommer hem därifrån måste nog gräsmattan få sig en omgång. Ingen idé att vänta längre med att ta tag i det. Får se om kameran får följa med idag så ni kan få lite fina bilder.


Hamburgare

Idag blev det hamburgare med vitkålssallad. Smidigt enkelt och gott. Framförallt kan man med fördel steka extra hamburgare att ha klara i frysen, bara att ta fram tillsammans med bröd och lunchlådan är klar...

6 st

600 gram blandfärs
salt, svartpeppar

Blanda ihop färs o kryddor. Ta ut 6 bollar, platta till och stek klara...

Vad man sen har på är helt upp till var och en. Jag har tomat, salladsblad, en liten klick vitlöksdressing och idag lyxade jag till det med en skiva smältost som legat ivägen länge i kylen. Det är dock inget att rekommendera om man räknar points...


Hamburgare

Idag blev det hamburgare med vitkålssallad. Smidigt enkelt och gott. Framförallt kan man med fördel steka extra hamburgare att ha klara i frysen, bara att ta fram tillsammans med bröd och lunchlådan är klar...

6 st

600 gram blandfärs
salt, svartpeppar

Blanda ihop färs o kryddor. Ta ut 6 bollar, platta till och stek klara...

Vad man sen har på är helt upp till var och en. Jag har tomat, salladsblad, en liten klick vitlöksdressing och idag lyxade jag till det med en skiva smältost som legat ivägen länge i kylen. Det är dock inget att rekommendera om man räknar points...


Morgonmys

Hade tänkt att verkligen sova länge idag. Har haft svårt att somna hela veckan, o när jag väl somnat har jag sovit dåligt. Så idag sov jag änna till 06.30. Då tyckte min kropp det var dags att kliva ur sängen. O eftersom jag vaknade av mig själv så antar jag att jag sovit klart.

Frukosten är intagen o kaffet urdrucket. Nu ska jag bara komma på nåt roligt att fördriva förmiddagen med tills det är dags att åka mot värnamo. Har en del som skulle behöva fixas med, men har lika många ursäkter att slippa göra det. Får se vad jag tar mig för.

Kom inte ihåg om jag skrev detta igår, men gjorde jag det så får ni väl hoppa till nästa stycke:-) När jag kom ut från jobbet o skulle åka hem så sprang det en liten söt mus på plattorna. Jag är ju inte särskilt rädd för såna söta små rackare o det är inte ofta jag får bekanta mig med dem utan att det sitter en katt i andra änden. Utan att tro på det själv försökte jag med närma mig försiktigt med mobilen o ta ett kort... (varför lär jag mig aldrig att kameran SKA ligga i fickan jämt) den lille blev väl lite rädd o kurade ihop sig, men sprang inte ifrån mig. Så jag kunde sätta mig brevid o till o med klappa honom. Till klapphjälp hade jag en liten mjuk plastbit då jag inte riktigt vet om det är så bra att ta i dem... Hade svårt att resa mig upp o åka ifrån den lille, men kan ju inte sitta där hela helgen..


Bilden är ju inte den bästa, måste lära mig att ha med kameran jämt.

I morse hade vågen justerat till de sista 200 grammen också o nu har jag alltså gått ner 20 kilo. Ungefär hälften av vad som var tänkt. Nu är det bara resten kvar. Men det fixar jag..... Togs en bild förra helgen som jag tyckte blev rätt bra, även om det då var ett kilo kvar så får ni ta den som halvvägsbild...



Visst är jag för jäkla läcker...haha... förra året på cruisingen kom en gammal kompis fram o tittade på magen o sa "grattis, vad roligt..." Nu finns den inte kvar, iallafall inte lika mycket...

Nästa bild jag lägger ut blir när jag är klar...

Skitväder

Nu är det inget roligt väder alls ute, våra kvällspromenader har fått ställas in i tre dagar. I onsdags berodde det visserligen inte direkt på vädret då både jag o Lena hade andra planer på kvällen. Men med facit i handen hade vi nog inte gått ändå eftersom det regnade konstant hela kvällen. Idag började vi gå men insåg efter bara några hundra meter att det här kommer inte funka. Drunknar vi inte så kommer vi antagligen få ett träd över oss. Så vi vände o gick hem igen. Blev en kopp te o lite småtjatande vilket i och för sig är trevligt det också...

Har nu bara 200 gram kvar sen har jag gått ner 20 kilo. Det är hälften av vad jag tänkt gå ner. Än så länge har det inte ens varit jobbigt. Det har verkligen gått som en dans:-) Saknar inget egentligen utan unnar mig precis det jag är sugen på. Ibland kanske med något liknande alternativ, men känns inte som jag valt bort något.

Imorgon ska vi på 60-årskalas med linedance o pizza. O kanske har sagt det innan, det handlar inte om att jag inte kan unna mig pizza, visst kan jag göra det. Mina 20 kilon kommer inte tillbaka av en pizza. Men huruvida jag är sugen på det eller inte är en helt annan fråga. Men nu är läget som det är o jag ska äta. Jag kommer vara hungrig vid den tiden, alla andra ska äta, det finns antagligen inte något alternativ. Så jag ska köpa den pizza som låter absolut godast och äta med omsorg:-) Kanske ska testa Lucia. En omtalad pizza som tjejen som bakar dem har vunnit Pizza-EM med. Den borde ju vara rätt god eller???

Igår fick jag ett samtal från en tjej från en linedanceklubb i Vetlanda. De har alltid danser i Vallsjöbaden på somrarna. Förra året kom vi aldrig iväg vilket är synd då det är väldigt mysigt därute. Nu undrade hon om jag kunde tänka mig att vara DJ på deras dans 28e juni. Var tveksam först, det är ju då High Chaparall helgen börjar o jag har ju tagit semester för att åka dit. Men efter en stund så tänkte jag att va fasen, kan väl vara kul att ställa upp lite. Så den torsdagen kommer innebära dans på Chappen från 11 till runt 16, sen bilen till Sävsjö för dans i ytterligare tre timmar på kvällen. Tur jag tog semester.. Hon frågade till o med om jag hade något häftigt DJ namn som jag ville att de skulle använda sig av... haha, nä... Anne duger alldeles jättebra för min del. Men det kanske vore nåt att fundera på om det ska bli en vana... Kan ni komma på nåt häftigt namn som passar...Haha

Nä, nu ska jag titta på en film som verkar ganska tråkig. Men har den eller hockey o välja på. Hoppas på att komma tidigt i säng o sova länge imorgon. Så dåligt som jag sovit denna veckan så behöver jag extra massa sömn i helgen. Sen är det ju kortvecka igen...

Höres...

Pizzabekymmer igen

Ja, knappt en vecka kvar tills vi ska ut o äta pizza med dansklubben i Värnamo. På lördag ska vi hem till Björn o fika, dansa o sen bege oss till Chaplin för att äta en pizza. Eller ja, jag antog att man kunde beställa det man vill ha. Med tanke på hur min mage mått de gånger jag "fuskat" tidigare så är jag inte det minsta sugen. Det handlar inte om att jag inte vill unna mig nåt extra nån gång, utan det handlar om att jag helt enkelt inte är sugen. Men självklart vill jag följa med o kollade därför lite på jobbet vad de har för typ av kebabkött, kanske kan jag ta en sallad då??? David tittar oförstående på mig...CHAPLIN HAR INTE KEBAB.... va fan är det för pizzeria som inte har kebab??? Nä, de vill vara just pizzeria, de har vunnit priser för sina pizzor så de är säkert jätteduktiga.. Men de vill bara sälja just pizza... Så nu börjar jag ju bli lite orolig... vad ska jag äta??? Har de sallad?? Det visste de inte, men enligt mig så är ju inte sallad pizza så de borde inte ha det. Å andra sidan skulle de väl tjäna på att iallafall ha nåt annat än bara pizza eller?

Ja, ja.. det löser sig väl. I värsta fall får jag väl försöka hitta någon som vill dela en pizza med mig. För jag vill absolut följa med, o efter några timmars dansande misstänker jag att jag kommer vara hungrig också..

Nä, nu ska jag titta på desperata hemmafruar o dricka upp mitt te... Samtidigt får jag väl fundera på mitt matproblem..

Motorsprängning

Fattar inte syftet, var till o med tvungen att googla på om det verkligen var vad jag trodde. Å ja, man ska alltså varva en motor tills den sprängs... Syftet någon?? Kommer ni på en enda sak som får mig att tycka att aha, så roligt, eller åh, så bra. Då ska jag kanske ändra åsikt.. Men än så länge tycker jag nog att det är fruktansvärt barnsligt och onödigt...

När vi var i Tidaholm i lördags hörde vi talas om en liten olycka som tyvärr antagligen skulle kosta det som de lyckats samla in och egentligen skulle skänkt till välgörande ändamål.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YGasx3DwoVM

På nåt sätt ska det gå att lägga in filmen direkt här, men ni får trycka på länken o kolla om ni är nyfikna... Vid staketet strax bakom bilen sitter en kille i rullstol, vad hade hänt om han suttit en meter fel?? Finns det ens försäkringar som täcker det här???

Barnsligt o totalt onödigt är iallafall min kommentar till det hela, förutom så jävla klumpigt... Läste någonstans att om man nu ska göra en sån här sak så ska man INTE använda en bil med automat... eftersom det finns risk att växlarna hoppar i av sig själva...


Long time no see...

Ibland dröjer det lite mellan inläggen som ni märker... Men det beror på att det helt enkelt inte händer nåt som jag tycker är värt att berätta om. O att varje dag skriva att vi har gått 6 km, att jag pysslat med lite planteringar och att vågen står i stort sett still kan ju kännas lite upprepande. För det är ungefär det som hänt de senaste dagarna.

Har pysslat en del i trädgården, nu på våren när man ska göra allt fint är det kul. Var så himla sugen på ett litet grönsaksland, men samtidigt vet jag ju hur jag funkar... gräver upp landet, köper fröer att planterar, kanske köper nån gullig liten grej att sätta mitt i som prydnad... sen glömmer jag bort det, när ogräset börjar komma så flyttar jag den lilla söta grejen jag köpt o så klipper jag ner dill o tomater med gräsklipparen o allt jobb jag lagt ner har gjorts förgäves... Fick dock tipset av grannen att sätta upp pallkragar att odla i... om jag dessutom lägger duk längst ner så hindrar det ju det värsta ogräset från att komma upp och allt blir väldigt lätt att sköta. Så pallkragar har införskaffats och jag håller nu på att måla dem lite så de ska smälta in i huset också...

Igår var vi (jag o Lena) en runda i Tidaholm. Det var lite linedance, utställning av amerikanska bilar och invigning av Eddie Meduza museet. Förutom att det blåste nordanvindar och vi höll på att frysa ihjäl så var det en trevlig dag. Men redan när jag satt i bilen på väg hem började jag ångra att vi åkt. Förslaget var att stanna i Jönköping o äta o sen fortsätta till Cruisingen i Vetlanda istället. När vi fått mat i oss (mongolisk buffé) så var vi så trötta mätta och fortfarande stelfrusna att det enda vi hade lust med att göra var att åka hem o kura i soffan. Så det bidde inget Vetlanda.

Idag har det varit en runda på store mosse. Som extra sällskap var idag Bittan o Anita med också. Trevligt med lite fler människor, det blir ju lite nytt prat och rundan känns som den går fortare än de dryga tre timmar det tar.

Hemma igen har jag ägnat mig åt att prova kläder, ganska mycket är givetvis alldeles för stort, men med skärp i byxorna så går det nog fasen att använda denna sommaren också. Jag vill verkligen inte lägga pengar på nåt jag inte kommer kunna använda senare. Vissa tröjor som jag tyckt har passat tidigare märker jag har en helt annan passform nu, de sitter mycket bättre så jag undrar hur sjutton jag såg ut innan...

Nä, nu ska jag sova så jag orkar med dagen imorgon. Efter jobbet är det dags för Qigongen igen... så det blir en lång dag...

Ska försöka skärpa till mig o skriva lite oftare... Vore ju synd om ni tröttnar....

RSS 2.0