Fläskfilé med krämig svampsås

Idag testade jag ett nytt recept. O det blev så jäkla gott så det vore väl synd att inte dela med mig av det till er eller hur:-) Vissa ändringar fick jag göra som att jag tog kantareller istället för champinjoner, hoppade över persiljan då jag inte är särskilt förtjust i det och dijonsenap hade jag ingen hemma. Jag hade dessutom bara 200g kött hemma så jag tog hälften av kötten med rätt mängd av resterande. Det blev väl någon point extra men räknar med att det ändå är ganska okej att äta...

400 g fläskfilé skuren i skivor
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, krossad
175 g champinjoner, skivade
1 msk olja eller flytande margarin
1 tsk grönpepparkorn, krossade
1 msk hackad persilja
1 tsk dijonsenap
1 dl torrt vitt vin
4 msk matlagningsgrädde
salt och nymald svartpeppar

Värm matfettet i en stor stekpanna. Stek köttet på ganska stark värme. Ta upp köttet och håll det varmt.

Sänk värmen i pannan och lägg i lök och vitlök. Låt det fräsa några minuter och lägg sedan i svampen. Låt allt fräsa under omrörning några minuter. Blanda ner grönpeppar, persilja, senap och vin.

Låt såsen koka ganska kraftigt 1 minut. Tillsätt grädden, låt det koka upp igen. Smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över köttet och servera med till exempel ris.


Detta rekommenderar jag verkligen trots att bilden kanske inte ser alltför tilltalande ut:-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0